HAFA BADEROM - MER ENN 50 ÅRS YRKESSTOLTHET

HAFA BADEROM - MER ENN 50 ÅRS YRKESSTOLTHET

1962 lanserte Hafa markedets første baderomsskap helt av teak. Skapet ble en stor suksess, og med sine personlige, funksjonelle og veldesignede baderomsmøbler ble selskapet raskt markedsledende.

I årenes løp har vi sammen med våre designere utforsket en rekke forskjellige materialer og stiler. Trender har kommet og gått, og innovasjoner har blitt til gårsdagens nyheter. Men på samme måte som Lars Anderssons pasjon for håndverket, har form og funksjon alltid ligget vårt hjerte nær.

KORT OM EN LANG HISTORIE

1962 startet Halmstadmannen Lars Andersson produksjon av bl. a. hattehyller i teak. Produksjonen lå i Halmstad og Falkenberg, derfor heter vi HAFA Baderom i dag.

1966 produserte HAFA Baderom markedets første baderomsskap i tre (teak). Lanseringen ble en suksess og gjorde HAFA til markedsleder innen baderomsmøbler.

På midten av 70-tallet ble HAFA Baderom oppkjøpt av HDF-selskapet AB,som så store utviklingsmuligheter innen forretningsområdet bad.

1995 kjøpte man Gent Dusch i Uppsala og fem år senere også den danske dusj- og badekarsleverandøren Hassel & Teut.

2001 ble Hafa AB stiftet. Hafa AB inngår i Haendig-konsernet. Haendig AB er en aktiv eier av handelsbedrifter som selger til Gjør det selv-markedet og til den profesjonelle sektoren på det nordiske markedet. Haendig-konsernet omsetter for ca 1.3 mrd. SEK og har ca 400 ansatte. Haendig ABs eiere er Ratos (100 %).

2003 er det tid for å ta seg av det finske markedet, og Hafa OY stiftes.

2005 kjøper Haendig-eide Hafa AB opp Westerbergs Badrum AB. Sammenlagt blir selskapene Nordens største aktør innenfor sine områder, med en beregnet omsetning på 500 mill. kr i 2008.

2009 Vi åpner 3 nye butikker i Danmark sammen med Evers Kakel, Danmarks eldste flisleverandør. Vår eksport til Vietnam startes opp og et showroom i Hanoi åpnes i november.

2010 Hafa Bathroom Group utvider satsingsområdet til også å gjelde det profesjonelle markedet for Hafa. Vår premiere på Nordbygg-messen i mars ble en suksess.

2013 Hafa presenterer flere store baderomsnyheter. Baderomsnyhetene Hafa Life, Sun og One blir tatt imot med stor entusiasme. Det samme gjelder for Hafa Wall, en dusj med stor fleksibilitet. Et helt nytt sortiment av blandebatteri som er tatt frem med den italienske designeren Riccardo Vercelotti lanseres med alt fra servantblandere, kjøkkenblandere til takdusjer. Her stikker fremfor alt vannfallsblandebatteriene Flow og Whirl ut. 

2014 Hafa lanserer en ny møbelserie Hafa Eden. Det er en møbelserie i klassisk design med personlig karakter. Designern Therese har skapt fine materialmøter, moderne detaljer og klassiske linjer inspirert fra fortid og nåtid.