vår historie

HAFA BADEROM - 60 ÅRS YRKESSTOLTHET

Vi har designet baderom i Halmstad - Sverige, siden 1962. De små byene Halmstad og Falkenberg dannet grunnlaget for utviklingen og navnet Hafa vokste frem. I Halmstad jobber våre designere og ingeniører fremdeles med en ekte lidenskap for interiørdesign og bærekraft for å utvikle spennende produkter til baderommet ditt. Vi kombinerer vår svenske designarv av tidløs og funksjonell sans for form med premium kvalitet, for å skape baderom som holder over tid og stadig utfordrer oss selv til å skyve grensene.

60arlogo.png

Suksess med teak

Suksess med teak

Noen år senere hadde baderomsmøbler tatt den største plassen i produksjonen, og i 1962 lanserte Hafa markedets første baderomsskap helt av teak. Skapet ble en stor suksess, og med sine personlige, funksjonelle og veldesignede baderomsmøbler ble selskapet raskt markedsledende.

Skandinavisk design i forkant

Skandinavisk design i forkant

I årenes løp har vi sammen med våre designere utforsket en rekke forskjellige materialer og stiler. Trender har kommet og gått, og innovasjoner har blitt til gårsdagens nyheter. Men på samme måte som Lars Anderssons pasjon for håndverket, har form og funksjon alltid ligget vårt hjerte nær.


KORT OM EN LANG HISTORIE

1962 startet Halmstadsønnen Lars Andersson produksjon av blant annet hattehyller i teak. Produksjonen lå i Halmstad og Falkenberg, derfor heter vi Hafa Baderom i dag.

1966 produserte Hafa Baderom markedets første baderoms skap. Lanseringen ble en suksess og gjorde HAFA til markedsleder innen baderomsmøbler.

1970 var året da vår første baderomsserie i teak ble produsert. Hafa Classic blir en suksess som kom til å bli i våre svenske husholdninger til langt inn på 80-tallet.  

1980 Hafas neste serie New Line lanseres. Et kombinasjonsmøbel med nesten ubegrensede muligheter, flyttbare skuffer og fronter. Det ultimate baderomsmøbelet.

1990 presenteres baderomsmøbelet Hafa Vision. Vision er vår bredeste og mest solgte møbelserie gjennom tidene og den fantes i hele 14 ulike utførelser.

1995 erverves Gent Dusch i Uppsala og fem år senere også den danske dusj- og badekarsleverandøren Hassel & Teut. Hafa blir en komplett leverandør på dusj og badekar.

2002 begynner vi "Bo i våre baderom". Dette konseptet ble introdusert i Hafa katalogen 2002 og ga sterkt inntrykk. Modernisering og nysatsing er i luften.

2003 Nye banebrytende møbler, håndlaget i det fineste treslaget, blir en riktig suksess. Det leveres store serier av vakre baderomsmøbler med detaljer i sølv, som var populært på den tiden. Samtidig utvider vi salget ikke bare i Norge og Danmark, men nå også i Finland.

2005 Hafas nye porselens sortiment blir en storselger. Dette året lanseres baderomsmøbelet Hafa Quant, designet av Måns Broman og uttrykket gjennomtenkt funksjon med høy estetikk slår igjennom. Hafa lanserer parallellt Hafa Kioto laget av Rutger Andersson.

2006 Hafa er tidlig ute når det revolusjonerende konseptet Hafa Room Designer introduseres, et program hvor man skaper sitt eget baderom i 3D og planlegger sitt kjøp fra sofaen. Kundene kan i fred og ro plassere ut den nye fristående håndvasken Mizu og blandebatteriet Tokyo i sitt digitale baderom med et museklikk.

2007 Hafas bildemanér taler sitt tydelige språk med badekar i det grønne og levende design. Baderomsseriene følges opp av Hafa Mizu, et lite personlig møbel for frittstående servanter. Hafa Spirit er storselgeren og Hafa kompletterer sitt sortiment med blandebatteri og toaletter.

2008 Vår verdensledende porselensutvikler Venkat Tirunagaru utvikler nytt porselen sortiment hvor form og funksjon leveres og gjør baderomsopplevelsen enda bedre. Hafa lanserer Hafa Igloo Flower, en designet dusj med frostet mønster.

2009 Dusjer med mønster blir populært i de skandinaviske baderommene og Hafa East gjør Hafas konsept ”Moderne for alle” mulig. Stilrent med servant i porselen.

2010 Hafas fine samarbeid med designere fra Jordens arkitekter resulterte i grønne detaljer og moderne former i baderomsserien Lime. Lekfullt og organisk formspråk hentet fra vår tidsalder. Helt rett.

2011 tegnet Lasse Åberg dusjen Kvack på oppdrag av Hafa.  Her samarbeidet Hafa med SOS Barnebyer. Elin Basander André designet serien Hampton med et elegant og landlig uttrykk.

2012 Hafa feirer 50 år og tar sammen med Elin Basander André frem det ekte tremøbelet for ditt baderom - Original. Serien var en oppgradering av Hafa Classic, et vakkert baderomsmøbel som ble presentert under 70-talletSjalusidørene fikk et nytt, moderne formspråk og klassikeren levde opp til sitt navn. Hafas Relax U toalett slippes på markedet.

2013 Hafa presenterer flere store baderomsnyheter. Møblene Hafa Life, Sun og One samt dusjen Hafa Wall, en dusj med stor fleksibilitet, tas fram. Et helt nytt sortiment av blandebatterier av den italienske designeren Riccardo Vercellotti lanseres med alt fra blandebatteri, kjøkkenbatteri til takdusjer. Her stikker spesielt vannfallsblanderne Flow og Whirl ut. Et skikkelig akselerasjons år der ferdigmonterte møbler blir et vinnende konsept.  

2014 "Design for you" lanseres. Det moderne Hafa hvor design og kvalitet for kunden er en selvfølge. I forbindelse med dette introduseres en ny møbelserie - Hafa Eden. Et baderomsmøbel i klassisk design med personlig karakter. Designeren Therese Samuelsson har skapt gode materialmøter, moderne detaljer og klassiske linjer inspirert fra både fortid og nåtid.

2015 "Art of Water" er akkurat like herlig som det høres ut og vi hyller vannet i alle dets former. Takdusjsegmentet utvikler seg med serien Hafa Complete, takdusj, termostatblander og dusjsett i en og samme emballasje.

2016 Hafa Edge presenteres og vinner "Årets badrum 2016" i Allt om Kök- och badguiden. ” Nye Hafa Edge flytter grensen for design og kvalitetsutrykk innen baderomsmøbler. Ved å kombinere moderne design med den nyeste teknikken og spennende materialvalg har vi lykkes. Med Hafa Edge begynner en ny æra.”, mener Eva Östergren, Markeds- & Sortimentssjef på Hafa Baderom.

2017 Ytterligere en møbelserie, Hafa Go, lanseres. Et stilrent og personlig møbel som gir smart oppbevaring til hele familien. Sammen med vår mangeårige kunnskap når det gjelder skandinaviske byggenormer, installasjonskrav og sertifisering tar vi nå neste skritt og gjør store deler av våre blandebatteri miljøvennlig. Water Save sparer vann, uten kompromiss på komfort.

2018 Hafa flytter frem grensen for design og kvalitetsuttrykk med den nye dusjserien IglooPro™, designet av Linda Uppman. Kombiner din dusjløsning etter dine behov. Alt fra en tradisjonell hjørnedusj i flere størrelser, en kombinasjon av en rett, fast eller bøyd vegg til en U-dusj som kan plasseres på flere måter. Her kombineres banebrytende teknologi med unik design. IglooPro™ er veldig rask å installere gjennom vår patentsøkte InstaQuick™-funksjon.

2018 - høst Nå presenterer vi neste generasjon av baderomsmøbler, Hafa Shape og nye Hafa Sun, og fortsetter videre på reisen. Fine farger, ny skuffeinnredning, men først og fremst ny teknologi.

2019 Nå lanserer vi Hafa Neat, et smart lite møbel som tilbyr mye oppbevaring sammen med det nye oppbevaringsspeilet Hafa Store.