MILJØ & BÆREKRAF OVER TID

Miljø

MILJØ & BÆREKRAFT OVER TID

Vi jobber målbevisst for å kunne tilby baderomsprodukter med så liten miljøpåvirkning som mulig. Sammen med våre dyktige designere og konstruktører tar vi utfordringen med å utforske nye teknologier og bærekraftige materialer for å nå de strenge kravene våre. Vi har produkter som er vurdert av SundaHus og Byggvarubedömningen, som vi legger ut i Svanens Husportal.

I alla baderomsskap og speiloverdeler har vi energieffektiv LED-belysning

ENERGIEFFEKTIV LED

I alle baderomsskap og speiloverdeler har vi energieffektiv LED-belysning som gir et behagelig lys. LED har svært lang levetid og er dermed et bedre miljøvalg.

Se våre badeværelsesskap og speijle her
Vann- og energibesparende blandebatterier

VANN- OG ENERGIBESPARENDE

Våre blandebatterier har en rekke ulike effektive funksjoner som hjelper deg å spare vann. Hold utkikk etter symbolene
Water Save, Cold Start og Eco Move. Nå er også takdusjene vannbesparende.

Se alle våre blandere her
Timerfunksjon – sparer energi

Timerfunksjon – sparer energi

Noen av våre håndkletørkere har en innebygget timerfunksjon, det minimerer unødvendig energiforbruk.

Se alle våre håndkletørker her
Miljø

MILJØVURDERINGER

Vi jobber kontinuerlig med å minimere miljøpåvirkningen til produktene og emballasjen. Vi retter oss selvsagt inn etter obligatoriske direktiver som REACH, RoHS og WEEE, noe som betyr at vi overholder lovene for kjemikaliebruk og håndtering av elektriske komponenter. Vi er tilknyttet FTI, Grønt Punkt og El-kretsen for å sikre at produktene og emballasjen håndteres på beste måte når de ikke brukes lenger. Vi har produkter som er vurdert av SundaHus og Byggvarubedömningen, som vi legger ut i Svanens Husportal.

SUNDAHUS-VURDERTE PRODUKTER

SUNDAHUS-VURDERTE PRODUKTER

Vi har produkter som er vurdert av SundaHus, en uavhengig tredjepart som systematisk arbeider for et samfunn uten helseskadelige og miljøfarlige stoffer. Produktene våre finnes i SundaHus’ miljødata.

BYGGVARUBEDÖMNINGEN

BYGGVARUBEDÖMNINGEN

Vi har produkter vurdert av Byggvarubedömningen. De bedømmer og gir informasjon om miljøvurderte varer og fremmer produktutviklingen mot en giftfritt og godt bygget miljø.

BYGGEVAREDEKLARASJONER

BYGGEVAREDEKLARASJONER

Byggevaredeklarasjoner er et dokument med detaljert informasjon om et produkt. Deklarasjonen viser hvordan et produkt skal håndteres i byggefasen, bruksfasen og når den blir avfall. Byggevaredeklarasjonen informerer også om produktets innhold og miljøpåvirkning. Du finner byggevaredeklarasjonene våre i PDF-format på nettstedene våre eller digitalt som eBVD på www.byggvarudeklarationer.se slik at du enkelt skal kunne finne den dokumentasjonen du trenger. Disse blir lagret i 10 år selv etter at varen har utgått, slik at du kan føle deg trygg på valgene dine.

Søk etter informasjon om Hafas produkter
ROHS

ROHS

RoHS-direktivet har som mål å redusere risikoen ved å erstatte og begrense farlige kjemiske stoffer i elektriske og elektronisk utstyr. For å overholde dette direktivet jobber vi  kontinuerlig med teknisk dokumentasjon, CE-merking, Declaration of Conformity og for å merke alle produkter i henhold til gjeldende standard.

FSC-MERKET PAPIR

FSC-MERKET PAPIR

Vår katalog trykkes på FSC-merket papir. FSC står for Forest Stewardship Council og er en uavhengig internasjonal medlemsorganisasjon som fungerer for miljøvennlig, samfunnsansvar og økonomisk levedyktig bruk av verdens skoger, gjennom FSC sitt sertifiseringssystem.

GRØNT PUNKT

GRØNT PUNKT

Grønt punkt viser at emballasjeavgiftener betalt i det landet der emballasjen / den emballerte varen selges. Det er også et symbol for innsamling og gjenvinning av emballasje. All vår emballasje er merket med Grønt punkt.